Hírek

Továbbképzést tartottunk

A Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület június 29-30-án szakmai napokat, továbbképzést szervezett az Egyesület irodavezetőinek, munkatársainak Velencén, a Hotel Juventus Wellness Szállodában. A kétnapos eseményen szervezetünk közelmúltban nyitott új irodáinak vezetői egyaránt részt vettek, így jobban megismerkedhettek a Gyűrűnél zajló mindennapi munkával.

Egyesületünk elnöke, Fügedi László az új kollégáknak is bemutatta a szervezetet, a Fehér Gyűrű megalakulásának történetét. Elnökünk díszoklevéllel tüntette ki Majoros Attilát, Egyesületünk titkárát, aki több mint 25 éve tagja a Fehér Gyűrűnek.

Az elmúlt 26 év történéseinek ismertetését és Majoros Attila kitüntetését követően a mindennapi gyakorlati munkavégzés rejtelmeibe már az Egyesület központi irodájának munkatársai avatták be az “újakat”.

Külön hangsúlyt kapott az Egyesületünknél dolgozó pszichológusok és mentálhigiénés szakemberek munkavégzése. Sok szó esett arról is, hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a
Gyűrű és a rendőrség közötti együttműködést különös tekintettel a közlekedési balesetek vétlen áldozatainak megsegítése érdekében végzett munkánk kapcsán.

Az Egyesület munkatársai május végén Hollandiában, Utrechtben jártak a VSE és a holland áldozatvédő szervezet közös szervezésében rendezett konferencián, és az ott szerzett ismeretekről, előadásokról is beszámoltak a Velencén megjelenteknek.

A kétnapos szakmai rendezvény nagyban segítette, hogy a Fehér Gyűrű stábjához a közelmúltban csatlakozott kollégák közelebbi képet kaphassanak az Egyesületnél folyó mindennapi munka részleteiről, valamint személyesen is megismerkedhessenek a kollégákkal.

A továbbképzés az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával valósult meg.

Megszakítás