Hírek

Áldozatvédelmi Világnap a BRFK-n

Áldozattá válás megelőzése, kezelése iskolában, óvodában. Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, azóta ez a nap az Áldozatok Világnapja.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer éves programterve alapján 2017-ben esedékes szakmai konferenciáját ezen a napon tartotta meg.

A „Módszerek és megoldások az iskolai áldozattá válás megelőzésében” című áldozatvédelmi konferencia megrendezése Segyevi Zoltán rendőralezredes, a BRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője megbízásából történt, akinek javaslatára több, a gyakorlatban sikeresen működő áldozatvédelmi program, prevenciós projekt (Unicef mobil-applikáció bántalmazás esetén/KiVa/Nyugiovi/Aranytallér) került bemutatásra.

A konferencia résztvevői áldozatvédelemmel foglalkozó pedagógusok, kerületi pszichológusok, a BRFK ifjúságvédelmi oktatói, áldozatvédelmi referensei és áldozatvédelemmel foglalkozó szervezetek képviselői voltak. A konferencia szakmai előadásai után world-café módszerű workshopokon volt lehetőség az előadóknak kérdéseket feltenni és válaszaikat a hallgatósággal megvitatni.

Megszakítás