Hírek

BŰNCSELEKMÉNYEK ÁLDOZATAINAK NAPJA BUDAPESTEN

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakmai konferenciát szervezett az áldozatvédelemmel foglalkozó szakemberek részvételével a bűncselekmények áldozatainak napján. A Budapesti Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya hagyományosan a bűncselekmények áldozatainak napján, február 22-én tartotta az Áldozatvédelmi Szakmai Konferenciáját, amelyre Egyesületünk elnöke is meghívást kapott éz beszámolt az egyesület munkájáról.

A program célja az áldozatvédelemben együttműködő szakemberek partneri kapcsolatának megerősítése és annak hangsúlyozása, hogy az áldozatokkal kapcsolatba kerülő rendőr tevékeny szerepet vállaljon a bűnmegelőzésben és ezzel hozzájáruljon az áldozattá válás, valamint az ismételt áldozattá válás kockázatának a csökkentéséhez.

Budapest rendőrfőkapitánya, dr. Terdik Tamás r. ezredes a megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a rendőröknek meg kell ismerniük az áldozattá válás lélektanát, az áldozattá válás folyamatát, fel kell ismerni, hogy a rendőrséggel kapcsolatba kerülő sértetteknek az adott konkrét esetben milyen utat kell megmutatni ahhoz, hogy a szükséges segítséget megkaphassák.

A program keretében a K. V. Társulat és a Láthatáron Csoport a Kiállok érted című produkciót mutatta be, ami kapcsolódott a prostitúció és emberkereskedelem veszélyeinek feldolgozásához.

Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány alapítója és egyben a kuratórium elnöke a gyerek áldozatok speciális szükségleteiről tartott előadást, Fügedi László a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület elnöke pedig az egyesület munkájáról számolt be.

Teljes hír: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/buncselekmenyek-aldozatainak-napja-budapesten

Megszakítás