Hírek

Nemzetközi konferencián jártunk

Egyesületünk május 29-június 1. között a Victim Support Europe meghívásának eleget téve a skóciai Edinburgh-ben járt, ahol részt vett a VSE és a skót tagszervezet által szervezett háromnapos nemzetközi konferencián.

skotprospektus

A rendezvényen az európai ernyőszervezet (VSE) 27 tagja és több társulat tagszövetség mellett az USA-ból és Dél-Koreából is érkeztek áldozatvédelmi szakemberek, összesen több mint 30 ország közel 220 képviselője vett részt a három napos rendezvényen. A díszvendég Anna brit királynő hercegnő volt, aki a konferencia második napján vett részt, délután részt vett a műhelybeszélgetéseken, majd – mint a skót Victim Support elnöke szenvedélyes beszédében biztatta a konferencia résztvevőit áldozatos munkájuk további folytatására.

A háromnapos konferencián többek között külön előadás foglalkozott az új EU-s áldozatvédelmi irányelv implementálásával, bemutatkozott az Egyesül Államok áldozatvédelmi szervezete, a NOVA, megismerhettük az EU, és a VSE terveit a közeli és távolabbi jövőre vonatkozóan. Az egyes előadások között párhuzamosan műhelybeszélgetéseket szerveztek, ezekből összesen 30 darabot hoztak tető alá a szervezők. Többek között az áldozatok körének kiszélesítésével, a különböző áldozatvédelemmel foglalkozó szervezetek bemutatkozásával, az áldozatok jogainak helyzetével, a határon átnyúló áldozatok helyzetével is foglalkoztak műhelybeszélgetést a szervezők.

A konferencia harmadik napján a VSE megtartotta éves rendes közgyűlését, amelyen sor került az elnökség tisztújítására is. Az európai szervezet elnöke további három évre maradt a skót David McKenna, aki az elmúlt elnöki periódusban is irányította a vezetőséget.

Megszakítás