Hírek

Nemzetközi konferencián jártunk Varsóban

20140515varso

Egyesületünk munkatársai 2014. május 14-17. között részt vettek a lengyel Subvenia Victima áldozatvédő szervezet és az Európai Áldozatvédő Szervezet, a Victim Support Europe (VSE) közös szervezésében rendezett nemzetközi konferencián Varsóban.

A háromnapos rendezvény témája az áldozatvédelem fejlesztése Európában, az áldozatoknak nyújtott szolgáltatások minőségének fejlesztése, a követelmények egységesítése, és az EU áldozatvédelmi direktívájának nemzetenkénti beépítése volt.

A konferencián meghívottként jelen voltak az Egyesült Államokból és a Dél-Afriki Köztársaságból is áldozatvédelemmel foglalkozó szakemberek, akik betekintést engedtek a náluk végzett munkába – így szerteágazó tapasztalatcserére nyílt lehetőség.

A háromnapos eseményen fogadta a megjelenteket a lengyel igazságügyi miniszter, valamint a varsói városvezetés, a konferencián előadást tartott az Európai Bizottság jogi albizottságának bünetőügyekkel kapcsolatos igazságügyi együttműködési osztályának vezetője, valamint az olasz és a görög EU elnökség során történt áldozatvédelmi változásokról is beszámoltak az illetékesek.

Az esemény záróakkordjaként a Victim Support Europe megrendezte éves közgyűlését is, ahol az éves költségvetés elfogadása mellett néhány, a szervezet elnökségi tagságát érintő személyi változásról is döntés született.

Megszakítás