Hírek

A VSE Közgyűlés beszámolója

Tavaly novemberben rendezte évi rendes közgyűlését az Európai Áldozatvédő Szervezet (VSE) Brüsszelben, amelyen, mint a szervezet teljes jogú tagja, a Fehér Gyűrű KHE is képviseltette magát. A brüsszeli közgyűlésen 14 teljes jogú tagszervezet mellett 8 társult tagszervezet is képviselte magát. A VSE éves közgyűléséről készült beszámoló (angol nyelven) ide kattintva ide kattintva elérhető.

November 18-án a VSE közgyűlése után a tagság ellátogatott az Európa Parlament épületébe, ahol több EP képviselő jelenlétében konferencián vettünk részt, “A bűncselekmények áldozatai 2015-ben” címmel, és a szervezet idei célkitűzéseiről, terveiről, valamint az Európa Parlament áldozatvédelemmel kapcsolatos munkájáról volt szó.

November 19-én három különböző workshopot tartott a VSE. Az első a képzési lehetőségekről szólt az áldozatvédelemmel foglalkozó önkéntesek és szakemberek számára – rendőrségi dolgozók, bírósági dolgozók, pszichológusok, és mindazok számára, akik munkájuk során bűncselekmények áldozataival foglalkoznak.IMG_0904

A második workshop – amelyen munkatársaink is részt vettek – a hátrokon átívelő bűncselekmények áldozataival kapcsolatos együttműködési lehetőségekről szólt. Minden résztvevő  elmondta, hogy az ő országában, szervezeténél milyen gyakorlat szerint foglalkoznak a határokon átívelő bűncselekmények áldozataival, illetve szóba került, hogy az EU vonatkozó irányelve milyen módon érinti a kérdést.

A harmadik workshop az akkreditációról szólt, amelyen a résztvevők igyekeztek lefektetni az alapjait egy általános és a VSE tagszervezeteire egyformán érvényes szabvány-rendszernek, amelyet a bűncselekmények áldozataival való foglalkozás terén lehetne alkalmazni a jövőben.

A három workshop részletes beszámolója (angolul) ide kattintva elérhető.

Skip to content