Hírek

Meghívó Lisszabonba

Egyesületünk idén is meghívást kapott az Európai Áldozatvédő Szervezet (VSE) évi rendes konferenciájára és közgyűlésére, amelyet idén május 13-15 között Lisszabonban rendeznek a portugál áldozatvédő szervezet, az APAV szervezésében.

A két napos szakmai rendezvény jelmondata: “A jövő most van!”, fő témája pedig a VSE tagországokban meglévő áldozati jogok hátterének bemutatása és az EU áldozatvédelmi irányelvének implementálása országonként.

A rendezvény első napján a megnyitó beszédeket követően a bemutatkozik az idén 25 éves APAV, majd az áldozatokat megillető jogok európai uniós szintű helyzetének bemutatása után a résztvevők műhelybeszélgetésekkel zárják az aznapi programot.

Második napon a bíróságok szerepét vizsgálják meg Európa-szerte az áldozati jogok biztosítása során, majd azt a kérdést járja körbe a konferencia, hogy létezik-e globális modell az áldozatsegítésre? Az újabb adag workshopok után a konferencia a következtetések levonását követően a jövőbe mutató tervek vázolásával zárul.

A konferencia két napján 6 különböző workshopot tartanak majd többek között a bűncselekmények áldozatainak helyzetéről a büntetőeljárásban, vagy éppen a helyreállító igazságszolgáltatás és a bűncselekmények áldozatainak kapcsolatáról.

Az eseményről készült videót megtekinthetik az alábbi linken keresztül: https://www.youtube.com/watch?v=W9nEhhOXeUY

Megszakítás