Hírek

VSE konferencia Lisszabonban

Egyesületünk idén is meghívást kapott az Európai Áldozatvédő Szervezet (VSE) évi rendes konferenciájára és közgyűlésére, amelyet idén május 13-15 között Lisszabonban rendeztek a portugál áldozatvédő szervezet, az APAV szervezésében. A két napos VSE-konferencián egyesületünk képviselője is előadást tartott a bűncselekmények áldozatainak anyagi segítésének magyarországi lehetőségéről, illetve a Fehér Gyűrű KHE áldozatvédelmi tevékenységéről.

A konferenciát a portugál köztársasági elnök résztvevőknek küldött üzenete, majd a portugál igazságügyi miniszter üdvözlőbeszéde nyitotta. Mellettük többek között előadást tartott az Európai Emberi Jogi Bíróság képviselője, valamint a lengyel és a spanyol igazságügyi minisztérium államtitkára, Kanada bűncselekmények áldozataiért felelős ombudsmanja. Szintén felszólalt a Dél-Koreai igazságügyi minisztérium emberi jogi főosztályának igazgatója, a kétnapos konferencia záróbeszédét a portugál belügyminiszter tartotta.

eloadA konferencia második napján egyesületünk is lehetőséget kapott egy 25 perces előadás megtartására “A bűncselekmények áldozatainak anyagi segítése” című workshop keretén belül. Bemutattuk a civil áldozatsegítés helyzetét Magyarországon, és a Fehér Gyűrű tevékenysége mellett arról is szóltunk, hogy milyen esetekben tudunk anyagi segítséget nyújtani a báncselekmények áldozatainak.

 

Megszakítás