Hírek

Megkezdődött a balatoni turistaszezon

Siófokon Dr. Lengyel Róbert polgármester megnyitójával és Dr. Hatala József r. altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökének köszöntőjével és ezt követően sajtótájékoztatóval hivatalosan is megnyílt az idei balatoni turista szezon.

Ezen Egyesületünkre is szóba került: Balatonlellén, Siófokon, Balatonföldváron és Balatonszárszón 200, Fonyódon és Marcaliban további 60 középiskolás diák lát el járőrszolgálatot a nyár végéig váltott csoportokban, rendőri irányítás mellett „Bűnmegelőzés” feliratú pólókban, főként strandokon, belvárosokban, parkolókban. Összesen 260 rendészeti fakultációs középiskolás diák segíti a rendőrök munkáját – hangzott el július 2-án a Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ siófoki sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt években nagy szerepük volt a fiataloknak a strandlopások, eltűnt kisgyerekek megtalálásában, gépkocsi lopások megakadályozásában.

A diákok a Fehér Gyűrű Egyesület szórólapjait is terjesztik, így ha mégis történik valamilyen bűncselekmény, tudják az áldozatok, hova lehet fordulni segítségért.

Az egyesületünknek Siófokon, Keszthelyen, Tapolcán, Balatonfüreden és Balatonalmádiban vannak irodái, melyek egész évben nyitva vannak és segítik a bűncselekmények áldozataivá vált hazai és külföldi állampolgárokat.

Megszakítás