Hírek

Emberkereskedelem elleni konferencián vettünk részt

A Belügyminisztérium szervezésében a Fehér Gyűrű KHE meghívást kapott az emberkereskedelem elleni küzdelem 9. Európai Napjának alkalmából rendezett szakmai konferenciára. Az emberkereskedelem rendészeti aspektusai címet viselő rendezvényre külföldről is érkeztek előadók, és mellettük a témakör hazai szakértői is előadást tartottak.

A félnapos konferencia nyitóelőadását dr. Berta Krisztina, Európai Uniós és Nemzetközi Helyettes Államtitkár, a Belügyminisztérium emberkereskedelem elleni nemzeti koordinátora tartotta.

Őt követte Nancy Lynn Rivard az Airline Ambassadors International – légitársaságok dolgozóit tömörítő legnagyobb érdekképviseleti és humanitárius – szervezet vezetője beszélt arról, hogy a légitársaságok alkalmazottai milyen kiképzést kapnak, amelynek segítségével képessé válnak arra, hogy az emberkereskedelem áldozatává vált utasokat jobb eséllyel felismerjék.

A szünet előtti utolsó előadó, Giji Gya, a Fegyveres Erők Demokratikus Ellenőrzéséért (DCAF) nevű svájci szervezet vezetője volt, akit aztán negyedóra pihenő után der. Mándi Benedek, az Interpol képviselője követett a pódiumon.

Dr. Szabó Szonja, a Nemzeti Nyomozó Iroda képviseletében az emberkereskedelemmel kapcsolatos magyar feladatokról ejtett szót – kiemelve, hogy Magyarország szerepe mennyiben változott az utóbbi időkben az emberkereskedelem terén.

A konferenciát végül állófogadás zárta, ahol a résztvevőknek lehetőségük nyílt megvitatni egymással az elhangzottakat, illetve tapasztalatokat cserélhettek.

 

Megszakítás