Hírek

A legkegyetlenebb bankrablás

2002. május 9-én történt a magyar kriminalisztika egyik legkegyetlenebb bűncselekménye, a Móri bankrablás, amely 8 halálos áldozatot követelt. A mészárlás 14. évfordulójára emlékezve az RTL-klub készített interjút a Fügedi Lászlóval, a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület elnökével.

Egyesületünk annak idején közreműködött a tragikus mészárlás áldozatainak hozzátartozóinak megsegítésében, a tragédia feldolgozásában. A bűntény áldozatainak részére indított adománygyűjtés végrehajtására a Fehér Gyűrű külön bankszámlát nyitott, közel 60 millió forint gyűlt össze, amelyet az áldozatok hozzátartozói kaptak.

Az anyagi segítségnyújtás mellett az egyesület pszichológiai és jogi segítségnyújtást biztosított a hozzátartozóknak. Tovább különböző ügyekben is segített a hozzátartozóknak, mint például az özvegyi nyugdíj intézése, árvaellátás biztosításának megoldása, vagy éppen különböző gyámhatósági ügyek intézése.

Az RTL-klub Fókusz Plusz szombati adásában a móri bankrablást idézték fel, és az eset kapcsán a Fehér Gyűrű elnöke, Fügedi László is megszólalt. A riport ide kattintva megtekinthető, a bankrablásról szóló rész 9.00 perc körül kezdődik.

Megszakítás