Hírek

Ne légy közömbös!/ Merj segítséget kérni! – Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság / Konferencia „A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja” alkalmából

2018. november 26-án Kaposváron az előző napi „A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja” alkalmából a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya figyelemfelhívó konferenciát szervezett. A konferencián meghívott vendégelőadó volt Egyesületünk elnöke is.
A konferencián előadást tartott Proszonyák Ida Éva a Borostyánvirág Alapítvány Dél- dunántúli Regionális Krízisambulancia vezetője, Bíró Dániel, Borostyánvirág Alapítvány Anyaotthonának vezetője és Kopf Katalin a Nyugat Dunántúli Regionális Krízisambulancia vezetője. Felszólalt többek között Friss Zoltán Eures Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szolgáltatási és Rehabilitációs Főosztály koordinátora és Fügedi László Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület Elnöke.
Az előadók tapasztalatai szerint Magyarországon az áldozatok sokszor nem tudják, hogy hova, kihez fordulhatnak segítségül. A program egyik legfontosabb üzenete, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, szükség esetén saját érdekükben merjünk, tudjunk segítséget kérni a rendőrségtől vagy egyéb segélyszervezettől.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/egyutt-a-nok-elleni-eroszak-ellen-0h

Megszakítás