Hírek

Victim Support Europe éves konferencia Strasbourgban

2019. június 12-13-án a Victim Support Europe (VSE) megtartotta éves konferenciáját. Szervezetünk egy elnökségi tagunkkal – aki egyben a VSE elnökségi tagja is – és egy munkatársunkkal képviseltette magát ezen az értékes, innovatív megoldásokat is megmutató, szakmai továbbfejlődést is biztosító rendezvényen.

A strasbourgi Európa Parlament adott otthont a francia elnök, Emmanuel Macron fővédnöksége alatt megrendezett konferenciának, aminek házigazdája a Francia Áldozatsegítő Szervezet volt. A konferencia címe: Áldozatok gyógyulása – a több útirányból álló út. Több mint 250 résztvevő -segítő szakemberek, kutatók, szakértők, akadémikusok, szociális munkások, kormányzati munkatársak jöttek el. A plenáris előadások mellett különböző témájú workshopokon is részt vettünk. Az esemény és szervező VSE jelentőségét és színvonalát a fővédnök és a házigazda szervezet mellett az is megmutatta, hogy az Európa Parlament befogadott minket, valamint Strasbourg város polgármesterhelyettes asszonya is köszöntette a résztvevőket, később egy fogadást is adott számunkra a Városházán.

JÚNIUS 14.

A június 14-i VSE Elnökségi Ülésen áttekintették a 2018-as év tevékenységeit, a pénzügyi beszámolót, a 2019-2020-es kampányait, aktivitásait, valamint a a VSE 5 éves stratégiáját: az EU kompenzációt, az Európai Bizottság 5 éves programját, ill. pénzügyi kereteit, valamint egyeztettek a 30 éves évfordulóról.

Megszakítás