Hírek

PREVICT projekt – projektindító találkozó és workshop

Egyesületünk albán, litván, horvát, portugál, máltai áldozatsegítő civil szervezetek és a projektgazda Victim Support Europe (VSE) mellett részt vesz egy nemzetközi, Európa Tanács által támogatott projektben az áldozattá válás prevenciója, az áldozati jogok szélesebb körű terjesztése érdekében.

A PREVICT projekt tagjainak első személyes találkozója  2019. aug. 28-29-én a Victim Support Europe központjában zajlott le Brüsszelben.

A PREVICT project tartalma:
– információs/tudatosságnövelő kampányok jó gyakorlatainak megvizsgálása
– áldozatok jobb informáltsága a jogaikról, támogatásuk abban, hogy joguk van feljelentést tenni/jogos igényt támasztani, kompenzációt kapni
– jobb megértése annak, hogy lehet az áldozatok számára hatékonyabb módon információt eljuttatni
– az információhoz jutás hatásának mérése bűncselekmények áldozatainál

A résztvevő szervezetek:
Human Rights for Democracy Centre (Albánia), Bijeli krug (Croatia), Fehér Gyűrű (Magyarország), Victim Support Malta (Málta) APAV (Portugália), VILIAS (Litvánia), Transcendent Media Capital és a VSE.

Nagy köszönet azon civil szervezeteknek és munkatársainak, akik előzetesen megosztották tudatosító/ információátadó/prevenciós kampányaik tapasztalatait, a jó gyakorlatokat – nagyra értékeljük, hogy találkoztak vagy több órás telefonbeszélgetéseket folytattak munkatársunkkal és a rendelkezésre álló és megosztható kampány- és marketing adatokat is átadták nekünk, hogy tanuljunk belőlük, hogy gazdagodjunk általuk…hogy a kampány, amit a PREVICT keretében tervezünk, sikeres legyen – segítségük, tapasztalataik nélkül a projekt nem indult volna el. KÖSZÖNJÜK!

Megszakítás