Hírek

Képzés és prevenció Budapest 14. kerületében

Amint arról korábban beszámoltunk, Budapest több kerületi intézményével indult együttműködés az utóbbi hónapokban. Ezek célja elsősorban a prevenció, azaz az áldozattá válás megelőzése tájékoztató előadások, képzések és más programok révén.

Elsőként a BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziumában hagyományosan megtartott Honfoglaló-napon vettek részt munkatársaink egy „Szabadulj ki az áldozatszerepből” című szabadulószoba-jellegű játékkal. Ennek keretében a diákok játékos formában ismerkedhettek meg az áldozatvédelem legfontosabb szereplőivel és a kapcsolódó eljárásokkal; az állomások végigjárása és a feladatok teljesítése után pedig sikeresen „kiszabadultak”.

Ezt követően a XIV. kerületi iskolai és óvodai szociális munkások körében tartottak interaktív képzést munkatársaink, amelynek során az áldozattá vált gyerekekkel történő kommunikáció sajátosságait ismerték meg a résztvevők. A foglalkozás középpontjában a gyakorlati tapasztalatok megosztása, információcsere, valamint természetesen a kapcsolatépítés állt.

Megszakítás