Hírek

Áldozatok világnapja az online térben

Áldozatok világnapja az online térben

Február 22.-én az Áldozatok Világnapja alkalmából az Országos Rendőr- Főkapitányság Skype konferenciát tartott.
Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány és dr. Hajas Barnabás igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár megállapodást írtak alá, amelynek célja az együttműködés a bűncselekmény, vagy tulajdon elleni szabálysértés áldozatainak okozott társadalmi, erkölcsi, anyagi és érzelmi sérelmek enyhítése érdekében.

Az egyezmény értelmében, kiemelt figyelmet szentelnek az áldozatok jogainak hatékonyabb érvényesítésére, illet
ve közös bűnmegelőzési programok lebonyolítására.

A konferencián ismertették a törvényi változásokat, továbbá beszédet tartott Fügedi László, egyesületünk elnöke is. Elnök úr beszéde főként a rendőrség és a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület szoros együttműködéséről szólt az elmúlt évek során. Kiemelte ezen együttműködéseknek fontosságát.
Mindeközben a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság is online értekeztetet tartott. Ezen a rendezvényen a rendőrség áldozatvédelmi és bűnmegelőzési munkatársai, a Somogy megyei Kormányhivatal igazságügyi osztály vezetője, az Áldozatsegítő Szolgálat pécsi irádájának vezetője valamint a Fehér Gyűrű siófoki irodájának vezetője vett részt

A konferencia célja egymás munkájának a megismerése, a jogszabályi változások átbeszélése illetve olyan módszerek kialakítása volt, amellyel egymás munkáját jobban tudnák segíteni, támogatni.

Egyesületünk siófoki irodájának vezetője tájékoztatójában elmondta, hogy a megváltozott helyzet ellenére, továbbra is segítjük a hozzájuk forduló áldozatokat és az ORFK-val kötött megállapodásunk alapján nyújtunk segítséget a közlekedési balesetek vétlen áldozatainak.

 

Megszakítás