Hírek

Áldozatvédelmi konferencia Somogyban

“A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. szeptember 29-én szakmai konferenciát tartott az áldozatvédelem területén dolgozó szakemberek részére.

Molnár Gábor r.dandártábornok megnyitóját követően Patai Péter a Pécsi Áldozatsegítő Központ vezetője az általuk nyújtott szolgáltatások mellet a szeptember 1-jén – a Somogy Megyei Áldozatvédelmi Modell mintájára – Baranya megyében létrejött rendőrségi áldozatvédelmi referensi hálózat jelentőségéről és már mérhető eredményeiről számolt be. Dr. Triznay Gabriella, a Somogy Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Osztályának vezetője, valamint Fügedi László, a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület elnöke az együttműködés fontosságát, jelentőségét és hatékonyságát emelte ki.

Proszonyák Ida a kaposvári Krízis Ambulancia szakmai vezetője a megelőző tevékenységet hangsúlyozta ki, amelynek köszönhetően a bántalmazó kapcsolatokból kiutat kereső ügyfeleik száma megsokszorozódott.

A konferencián résztvevő szakemberek véleménye szerint a krízishelyzetek azonnali megoldása mellett a valós és hatékony áldozatsegítést csak és kizárólag egymással együttműködve, civil szervezeteket, alapítványokat és egyházakat bevonva lehet megvalósítani.”

Az eredeti cikk itt olvasható.

A kép a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tulajdonát képezi.

 

Megszakítás